Antena 3 CNN Economic Biz News Impactul majorării TVA la 24% asupra economiei româneşti

Impactul majorării TVA la 24% asupra economiei româneşti

Impactul majorării TVA la 24% asupra economiei româneşti
Foto: Antena 3
04 Iul 2011   •   16:45

Adevărul a facut o analiză a impactul pe care l-a avut majorarea TVA la 24% în urmă cu un an. Majorarea acestei taxe este considerată cea mai mare gafă economică a Guvernului Boc pentru că a provocat scumpiri în lanţ care au amânat cu nouă luni ieşirea României din recesiune.
Reducerea consumului a instalat un trend descendent, opus celui pe care se angajase economia în prima jumătate a anului trecut, împingând din nou România spre recesiune pentru încă nouă luni. Practic, atât firmele, cât mai ales familiile românilor au avut numai de pierdut din cauza majorării TVA, titrează Adevărul.

Statul a decis această măsură doar pentru a-şi proteja propriile „afaceri", sacrificând întreaga economie. Astfel s-au înregistrat creşteri uşoare ale încasărilor din TVA, sume care oricum nu compensează suferinţele provocate fiecărei persoane fizice sau juridice în parte.

În luna mai 2011, alimentele au înregistrat scumpiri medii de peste 11%, cifră care nu a mai fost atinsă din aprilie-iunie 2008. Scumpirea alimentelor peste pragul de suportabilitate a unui număr tot mai mare de români a plasat România pe primul loc în Europa la vulnerabilitatea în faţa unei crize alimentare.





 



×
Subiecte în articol: TVA
Citește mai multe din Biz News
» Vezi toate știrile din Biz News
Cele mai noi știri
Parteneri
x close