Antena 3 CNN Economic Biz News Ialomiţianu: Proprietarii de vile şi iahturi care nu declară venitul real nu vor avea linişte în 2011

Ialomiţianu: Proprietarii de vile şi iahturi care nu declară venitul real nu vor avea linişte în 2011

Ialomiţianu: Proprietarii de vile şi iahturi care nu declară venitul real nu vor avea linişte în 2011
Foto: Intact Images
28 Dec 2010   •   23:21

Proprietarii locuinţelor şi ambarcaţiunilor de lux care nu declară venitul real vor fi urmăriţi de ANAF, avertizează ministrul de Finanţe, Gheorghe Ialomiţianu. Asta după ce săptămâna trecută Executivul a decis că persoanele fizice ale căror venituri reale depăşesc cu cel puţin 50.000 de lei sumele declarate vor trebui să plătească impozit de 16% pentru diferenţa dintre cele două valori.

"Pentru acele persoane fizice care nu îşi declară veniturile, adică sunt în situaţia să aibă venituri foarte mari şi impozite zero, fără să aibă venituri a căror impozitare să se fi făcut în mod legal, le transmit că nu pot să stea liniştite", a declarat ministrul Ialomiţianu, adăugând că este vorba despre "cei care au iahturi, vile şi îşi petrec vacanţele în locurile unde tarifele sunt extrem de mari, iar ei nu pot să justifice (cheltuielile-n.r.) prin veniturile declarate".

Guvernul a decis săptămâna trecută că persoanele fizice ale căror venituri reale depăşesc cu cel puţin 50.000 lei sumele declarate vor plăti un impozit de 16 la sută pentru diferenţa dintre cele două valori.  Mai mult, la anul cei de la Fisc vor lua la puricat averile a 200-300 de persoane. Vizaţi sunt patronii foarte bogaţi, care nu au declarat veniturile şi s-au sustras astfel de la plata impozitelor.

Fiscul, pe urmele bogaţilor

×
Subiecte în articol: fisc averi ANAF iaht vile gheorghe ialomitianu
Citește mai multe din Biz News
» Vezi toate știrile din Biz News
Cele mai noi știri
Parteneri
x close