Antena 3 CNN Economic Biz News Hugo Chávez extinde concediul de Paşte pentru a economisi electricitate

Hugo Chávez extinde concediul de Paşte pentru a economisi electricitate

Hugo Chávez extinde concediul de Paşte pentru a economisi electricitate
26 Mar 2010   •   09:18

Preşedintele venezuelean Hugo Chávez a adăugat trei zile la vacanţa de Paşte din Venezuela pentru a impulsiona efortul guvernului de a reduce consumul de eletricitate, pe fondul unei grave crize energetice.
Chávez a anunţat că cele trei zile după duminica Paştelui vor fi libere. Cum joia şi vinerea de dinaintea sărbătorii pascale sunt deja sărbători legale, venezuelenii vor avea liber o întreagă săptămână în cepând cu 1 aprilie.
"Nu este vorba de letargie, ce de economisit energia," puncta preşedintele.
Anunţul liderului socialist a deranjat însă comunitatea de afaceri. Aceasta susţine că decizia va întrerupe producţia industrială, va crea probleme în termenele taxelor şi posibil va provoca crize de alimente.
Noel Alvarez, şeful comisiei de electricitate pentru cea mai mare cameră de comerţ din Venezuela, Fedecamaras, aprecia că măsura nu va descreşte semnificativ consumul, iar afacerile vor trebui să facă eforturi pentru a plăti taxele înainte de termenul limită de 1 aprilie.
Vicepreşedintele Elías Jaua arăta că decretul nu va implica producătorii de alimente, restaurantele, hotelurile, farmaciile şi băncile.
Chávez pune lipsa de energie pe seama secetei , ce a provocat scăderea la nivel critic a apei pentru principala hidrocentrală din ţară, dar criticii acuză că guvernul nu a investiti destul în sectorul electric.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Hugo Chavez vacanta de paste
Citește mai multe din Biz News
» Vezi toate știrile din Biz News
Cele mai noi știri
Parteneri
x close