Antena 3 CNN Economic Biz News Guvernul desfiinţează ANC şi înfiinţează o agenţie sub control parlamentar

Guvernul desfiinţează ANC şi înfiinţează o agenţie sub control parlamentar

Guvernul desfiinţează ANC şi înfiinţează o agenţie sub control parlamentar
11 Mar 2009   •   15:25

Guvernul va desfiinţa Autoritatea Naţională pentru Comunicaţii şi va înfiinţa o nouă instituţie, Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii, anunţă Mediafax. Aceasta va fi controlată de Parlament, iar conducerea va fi desemnată de şeful statului, pentru a evita sancţiuni din partea Comisiei Europene.

Structura ar putea fi aprobată, miercuri, printr-o ordonanţă de urgenţă a Guvernului. Noua instituţie va prelua funcţia de reglementare în domeniu, precum şi cea de arbitru şi organ de decizie în soluţionarea litigiilor în care sunt implicaţi furnizorii de reţele şi servicii din domeniul comunicaţiilor electronice şi serviciilor poştale.

Autoritatea va fi finanţată integral din venituri proprii şi va prelua, pentru o perioadă scurtă de timp, numărul de posturi şi personalul fostei Autorităţi Naţionale pentru Comunicaţii (ANC).

Când noua structură va fi aprobată, în termen de 90 de zile, va fi organizat un concurs pentru ocuparea posturilor vacante. Persoanele ale căror locuri de muncă vor fi desfiinţate urmează să fie concediate, potrivit agenţiei de presă.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: guvern Ordonanta de Urgenta
Citește mai multe din Biz News
» Vezi toate știrile din Biz News
Cele mai noi știri
Parteneri
x close