Antena 3 CNN Economic Biz News Grecia nu vrea măsuri suplimentare de reducere a cheltuielilor bugetare

Grecia nu vrea măsuri suplimentare de reducere a cheltuielilor bugetare

Grecia nu vrea măsuri suplimentare de reducere a cheltuielilor bugetare
15 Feb 2010   •   17:52

Ministrul de Finanţe elen George Papaconstantinou s-a opus, luni, anunţării de măsuri suplimentare de reducere a cheltuielilor bugetare, susţinând că Grecia are nevoie de un sprijin "mai explicit" din partea europenilor, pentru a face faţă atacurilor speculative, transmite AFP.

Anunţarea, în prezent, a unor noi măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare "ar trimite un semnal nepotrivit pieţelor financiare", spune oficialul elen.

Comisia Europeană a avizat, în urmă cu două săptămâni, planul autorităţilor de la Atena legate de diminuarea cheltuielilor, iar o evaluare a implementării va fi posibilă la mijlocul lunii martie, spune Papaconstantinou.

Dacă atunci vor fi necesare măsuri suplimentare, "vă asigur că vor fi adoptate", a menţionat el.

Liderii Uniunii Europene, reuniţi săptămâna trecută la Bruxelles, au hotărât să adopte măsuri "coordonate" pentru a susţine Grecia, fără a-şi asuma, însă, un angajament concret legat de susţinerea financiară a statului balcanic.

Noul comisar european pentru Afaceri Economice, Olli Rehn, menţiona, luni, înaintea reuniunii miniştrilor de Finanţe din zona euro, că Grecia va trebui să ia măsuri suplimentare pentru a-şi reduce datoriilor.

Cazul Greciei constituie subiectul principal al reuniunii miniştrilor de Finanţe din zona euro, care îşi vor reafirma susţinerea pentru statul elen şi vor pregăti lucrările reuniunii de marţi a miniştrilor din UE.

Antena3.ro

×
Citește mai multe din Biz News
» Vezi toate știrile din Biz News
Cele mai noi știri
Parteneri
x close