Antena 3 CNN Economic Biz News Germania reduce cheltuielile cu 80 miliarde euro până în 2014

Germania reduce cheltuielile cu 80 miliarde euro până în 2014

Germania reduce cheltuielile cu 80 miliarde euro până în 2014
08 Iun 2010   •   11:59

Cabinetul german a acceptat să reducă bugetul federal cu 80 miliarde euro până în 2014, pentru a reprezenta un exemplu statelor din zona euro afectate de datorii, a anunţat cancelarul german Angela Merkel .
"Ce s-a întâmplat în ultimele câteva luni a demonstrat, în legătură cu Grecia şi alte state euro, importanţa mare a bugetelor consolidate,"arăta Merkel "Finanţele solide sunt cea mai bună formă de prevenire a crizei."
În căutarea unor reduceri bugetare la scară largă, guvernul german intenţiona să reducă ajutoare pentru părinţi, să introducă o taxă "de mediu" pentru transportul aerian, să reducă locurile muncă din sectorul public şi să restructureze sistemul de achiziţii al forţelor armate, sublinia Merkel .
Proiectul de construire a unei replici a unui palat prusac, vechiul palat al împăratului german în Berlin, va fi amânat cu trei ani.
Oficialii germani arătau că reducerile totale vor ajunge la circa 81.6 miliarde de euro în perioada 2011 -2014.
Cum multe state din zona euro, în special Grecia, Spania şi Portugalia, se confruntă cu datorii publice imense, ce a provocat panică şi speculaţii pe pieţele globale şi au dus la căderea euro, Merkel a cerut partenerilor europeni să reducă cheltuielile să să facă tăieri în buget.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Germania deficit bugetar
Citește mai multe din Biz News
» Vezi toate știrile din Biz News
Cele mai noi știri
Parteneri
x close