El consideră că ar fi cea mai bună soluţie pentru ca România să îşi acopere cheltuielile programate, dar, chiar mai mult, pentru a reda încrederea investitorilor străini, pentru a opri scăderea leului şi pentru angajarea unor împrumuturi mai ieftine. Calculele guvernului arată că România are nevoie de circa 5-9 miliarde de euro în acest an.
Astfel, Ionuţ Popescu se alătură celor care au cerut ca statul să semneze un acord cu FMI sau să împrumute bani de la Banca Centrală Europeană sau Banca Mondială.
?Apelarea la FMI e o decizie politică până la urmă. Eu, personal, cred că avem nevoie de un acord. Nu neapărat să luăm bani, ci să ştim că el are puşi nişte bani deoparte pentru noi, pe care îi putem lua dacă va fi nevoie?, a declarat Ionuţ Popescu, actualmente consilier de stat în cadrul Cancelariei primului-ministru, citat de Gândul.
Toţi susţinătorii împrumutului au un adversar în persoana preşedintelui României, care aprecia că ?ultimul lucru pe care îl va face România? va fi să se împrumute la FMI.
Printre cei ce au manifestat public susţinere pentru un împrumut se numără compania financiară Citi Group, Erste, dar şi Theodor Stolojan.
Antena3.ro