Antena 3 CNN Economic Biz News FMI şi Comisia Europeană ne vizitează săptămâna viitoare

FMI şi Comisia Europeană ne vizitează săptămâna viitoare

FMI şi Comisia Europeană ne vizitează săptămâna viitoare
12 Dec 2009   •   10:01

Reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional şi cei ai Comisiei Europene vor sosi la Bucureşti la începutul săptămânii viitoare. Ei vor discuta cu oficialii de la Ministerul de Finanţe despre a treia tranşă de împrumut şi condiţia pentru acordarea sa, bugetul pe 2010.

România trebuia să primească cea de-a treia tranşă de bani de la FMI, aproximativ 1,5 milioane de euro, în această lună. Dar principala condiţie pentru eliberarea banilor, bugetul pentru 2010, nu a fost îndeplinită de autorităţile de la Bucureşti. Proiectul de buget nu a fost încă prezentat în guvern. Şi totuşi, premierul demis Emil Boc se declară optimist.

Ministrul demis al Finanţelor, Gheorghe Pogea, dă asigurări că proiectul de buget pentru anul viitor e finalizat în proporţie de 95%. El susţine că documentul poate fi pus la dispoziţia viitorului Guvern, pentru a fi completat cu politicile publice ale programului de guvernare şi adoptat.

O misiune a FMI a fost la Bucureşti, în perioada 28 octombrie - 9 noiembrie, pentru a doua revizuire a acordului stand-by, pe care ţara noastră îl are cu fondul şi Comisia Europeană. România nu a îndeplinit atunci condiţiile pentru finalizarea procedurii, motivul: instabilitate politică. Până acum, România a primit numai primele două tranşe din împrumutul de la FMI, adică aproximativ 7 miliarde de euro.

Antena3

×
Subiecte în articol: FMI Comisia Europeana vizita
Citește mai multe din Biz News
» Vezi toate știrile din Biz News
Cele mai noi știri
Parteneri
x close