Antena 3 CNN Economic Biz News FMI este pregătit să dea ajutor financiar României, dacă îl cere

FMI este pregătit să dea ajutor financiar României, dacă îl cere

FMI este pregătit să dea ajutor financiar României, dacă îl cere
24 Ian 2009   •   17:15

Reprezentanţi ai Fondului Monetar Internaţional vor veni la Bucureşti pe 27 ianuarie, într-o vizită de lucru care va dura până pe 4 februarie. Deşi Fondul nu va oferi ajutor financiar Statului Român, instituţia este pregătită să îl asigure în situaţia în care acest lucru li se va solicita. Decizia aparţine în totalitate Guvernului, asigură FMI.
Vizitele cum va fi cea efectuată de reprezentanţii Fondului în România nu sunt un eveniment ieşit din comun, ele servind, de obicei, purtării de discuţii la nivel înalt depsre situaţia macroeconomică generală a ţării şi perspectivele de dezvoltare pe care le are România. La discuţiile anuale, anunţă Mediafax, nu participă doar oficialii Cabinetului şi ai FMI, ci şi membri ai meciului de afaceri din România, reprezentanţi ai sectorului privat. În acest an discuţiile vor avea un caracter special, deoarece noile condiţii de criză cu care trebuie să se confrunte economia naţională şi, implicit, Statul Român, trebuie luate în considerare la stabilirea priorităţilor şi direcţiilor de dezvoltare. Guvernul Român are libertatea de a alege dacă vrea să parcurgă drumurile care se vor deschide în 2009 şi în anii care urmează cu sau fără ajutorul de la FMI.
Ultima vizită a Fondului în România a avut loc între 3 şi 14 noiembrie 2008, ocazie cu care, împreună cu Banca Mondială, s-a discutat stabilitatea sistemului financiar român. De asemenea, astfel de vizite de lucru au luat loc şi în fiecare dintre anii precedenţi.
Foto: www.infiniteunknown.net
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: guvernul Romaniei FMI
Citește mai multe din Biz News
» Vezi toate știrile din Biz News
Cele mai noi știri
Parteneri
x close