Antena 3 CNN Economic Biz News FMI, din nou la Bucureşti pentru a doua evaluare din cadrul acordului de finanţare

FMI, din nou la Bucureşti pentru a doua evaluare din cadrul acordului de finanţare

FMI, din nou la Bucureşti pentru a doua evaluare din cadrul acordului de finanţare
23 Oct 2009   •   09:28

FMI vine săptămâna viitoare la Bucureşti. Reprezentanţii Fondului vor iniţia discuţiile cu autorităţile române, privind a doua evaluare din cadrul acordului de finanţare. De asemenea, vor evalua performanţele Executivului, în îndeplinirea obligaţiilor stabilite.

Ca răspuns la cererea preşedintelui Traian Băsescu, FMI va trimite o misiune la Bucuresti care va rămâne în România 11 zile. Delegaţia FMI va veni împreună cu echipe de la Comisia Europeană şi Banca Mondială. Motivul este acela că statul român are neapărată nevoie de 3,5 miliarde de euro până la sfârşitul anului. Bani pe care vrea să-i obţină de la cele trei instituţii internaţionale. Acestea sunt obligaţiile financiare pe care le are statul român, însemnând pensiile şi salariile bugetarilor.

Delegaţia FMI se va întâlni cu autorităţile actuale dar va negocia şi cu viitorul guvern. Cel mai negru scenariu creionat de analiştii economici este acela în care autorităţile nu reuşesc să convingă organismele financiare să ne acorde împrumutul. În acest caz, lipsa banilor va accentua criza financiară cu care se confruntă România iar cel mai afectat va fi sectorul privat.

Antena 3

×
Citește mai multe din Biz News
» Vezi toate știrile din Biz News
Cele mai noi știri
Parteneri
x close