Antena 3 CNN Economic Biz News FMI a suspendat acordarea celei de-a treia tranşe

FMI a suspendat acordarea celei de-a treia tranşe

FMI a suspendat acordarea celei de-a treia tranşe
09 Dec 2009   •   11:37

Fără Guvern şi fără buget pe 2010!. Iar lucrurile nu par că vor intra pe un făgaş normal prea curând. Mai mult, reprezentanţii FMI au suspendat acordarea cele de-a treia tranşe din împrumutul pentru ţara noastră.

Mircea Geoană îi acuză pe preşedintele în funcţie, Traian Băsescu şi pe liderul PD-L, Emil Boc de iresponsabilitate, pentru amânarea bugetului pe 2010.

?Suntem la patru săptămâni de când domnul Băsescu refuză cu obstinaţie, împreună cu Guvernul Boc, să trimită Parlamentului bugetul pentru 2010. Asta înseamnă amânarea periculoasă a tranşei de la FMI. (...) Vreau să exprim îngrijorarea noastră faţă de modul absolut iresponsabil în care domnul Băsescu şi domnul Boc se comportă cu bugetul care conţine pensii, salarii, investiţii?, a declarat preşedintele PSD, Mircea Geoană.


În replică, Emil Boc susţine că bugetul de stat pe 2010 este un aspect foarte important, care nu poate fi abordat în pripă.

?Eu cred că e bine să aşteptăm câteva momente să vedem care majoritare îşi asumă răspunderea pentru acest buget, pentru că bugetul trebuie să fie însoţit de nişte măsuri cu respectarea acelor lucruri care sunt trecute acolo. Bugetul va îmbrăca forma oficială în câteva zile?, spune Boc.


Între timp, visteria ţării este aproape goală... Fondul Monetar Internaţional a refuzat să vireze cea de-a treia tranşă din împrumutul acordat ţării noastre, îngrijorat de instabilitatea politică din România. Mai grav, au transmis autorităţilor de la Bucureşti că nu vor face o nouă evaluare, până când vor avea un Guvern cu drepturi depline cu care să negocieze.

Financial Times citează specialişti în economie, care atrag atenţia că efectele crizei asupra României vor fi de neimaginat, dacă FMI nu va acorda în următoarele trei luni o nouă tranşă de împrumut.

Antena3

×
Subiecte în articol: FMI imprumut guvern Emil Boc Mircea Geoană
Citește mai multe din Biz News
» Vezi toate știrile din Biz News
Cele mai noi știri
Parteneri
x close