Antena 3 CNN Economic Biz News FC Dinamo riscă falimentul, pentru datorii de 44 milioane de lei la bugetul de stat

FC Dinamo riscă falimentul, pentru datorii de 44 milioane de lei la bugetul de stat

FC Dinamo riscă falimentul, pentru datorii de 44 milioane de lei la bugetul de stat
04 Mai 2010   •   11:00

Clubul Dinamo riscă să fie declarat falimentar. Administraţia Finanţelor Publice Sector 1 a cerut Tribunalului Bucureşti să înceapă procedura de insolvenţă a clubului de fotbal, acesta datorând la bugetul de stat aproape 44 de milioane de lei.

Suma reprezintă impozite pe salarii, asigurări de şomaj şi sănătate, TVA şi penalizări de întârziere, care nu au mai fost plătite din 2005. Cererea de intrare în insolvenţă a fost depusă de Administraţia Finanţelor Publice Sector 1 pe data de 26 aprilie, după cinci ani în care somaţiile trimise pe adresa clubului au rămas fără răspuns.
Primul termen al procesului a fost stabilit pe 28 mai.
Acţionarul dinamovist Vasile Turcu contribuie şi el la amplificarea acestor probleme. Omul de afaceri a depus la Tribunalul, pe 30 aprilie, o acţiune în instanţă împotriva FC Dinamo, pentru suma de 8,5 milioane de lei. Turcu cere falimentul clubului în cazul în care nu i se vor returna o parte din banii investiţi în Ştefan cel Mare în perioada 2005-2010, potrivit ancheteonline.

Problemele financiare ale FC Dinamo au devenit critice la sfârşitul sezonului competiţional 2008/2009, în care acţionariatul din Ştefan cel Mare făcuse investiţii foarte mari în transferuri de jucători şi salarii. Ratarea Ligii Campionilor şi a celor peste 10 milioane de euro pe care îi aduce aceasta a fost o lovitură dură, care a scuturat clubul din temelii.

"Dacă aveam datorii la stat, nu puteam depune actele pentru licenţiere în perspectiva următorului sezon. Cazierul fiscal al lui Dinamo pînă în 2009, inclusiv, este zero!", a declarat preşedintele CA al FC Dinamo, Nicolae Badea.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Dinamo club faliment
Citește mai multe din Biz News
» Vezi toate știrile din Biz News
Cele mai noi știri
Parteneri
x close