Antena 3 CNN Economic Biz News Facebook şi Youtube, secretul angajatului productiv

Facebook şi Youtube, secretul angajatului productiv

Facebook şi Youtube, secretul angajatului productiv
14 Mai 2009   •   12:24

Acesaţi de la birou Facebook şi Youtube? Şeful poate fi mulţumit. Sunteţi un angajat mai bun, spun cercetătorii australieni de la Universitatea Melbourne, potrivit AFP.

Oamenii de ştiinţă spun că angajaţii care navighează pe internet pentru a cerceta diverse site-uri sunt mai profuctiv cu 9 procente decât colegii.
"Oamenii au nevoie să evadeze, măcar virtual, pentru a-şi recăpăta puterea de concentrare. Pauzele scurte, precum o scurtă discuţie cu prietenii pe Facebook sau vizionarea unui film pe YouTube sunt o modalitate de relaxare mentală, ducând la o putere de concentrare mai mare şi la creşterea productivităţii", a declarat Brent Coker, autorul studiului.

300 de angajaţi au participat la studiu, iar rezultatele arată că 70% din ei folosesc internetul la serviciu pentru a scăpa de rutină.

Potrivit aceluiaşi studiu, cele mai populare metode de relaxare online sunt căutările de informaţii despre produse, presei, jocurile şi vizionarea clipurilor de pe YouTube.
Atenţie, însă! Angajaţii dependenţi de internet au o productivitate mai scăzută decât cei care nu îl folosesc niciodată în timpul programului.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Facebook
Citește mai multe din Biz News
» Vezi toate știrile din Biz News
Cele mai noi știri
Parteneri
x close