Antena 3 CNN Economic Biz News Euro, cotat la 4.31 lei, în creştere cu 2 bani faţă de vineri

Euro, cotat la 4.31 lei, în creştere cu 2 bani faţă de vineri

Euro, cotat la 4.31 lei, în creştere cu 2 bani faţă de vineri
16 Feb 2009   •   13:01

Banca Naţională a României a afişat, luni, o rat de referinţă de 4,31 lei pentru un euro, în creştere cu 2 bani faţă de cotaţia de vineri. La deschiderea şedinţei interbancare de luni, moneda naţională s-a menţinut în apropierea nivelului 4,3 lei/euro. Deocamdată, leul a evitat o depreciere în raport cu euro. În acelaşi timp, valutele din regiune se depreciază semnificativ.
La începutul acestei săptămâni, primele cotaţii au fost de 4,2950-4,3000 lei/euro, nivel apropiat cu cel de vineri.
Potrivit unui dealer citat de Mediafax, "prima oră de tranzacţionare a fost destul de liniştită, în timp ce valutele din regiune înregistrează pierderi puternice faţă de euro. Aprecierea dolarului, după ce senatul american a aprobat, vineri seara, textul final al planului de relansare economică, în valoare de 787 miliarde de dolari, a generat deprecierea monedelor emergente. Stabilitatea leului poate fi explicată atât prin existenţa unor dobânzi mai mari pe piaţa monetară, faţă de pieţele din regiune, cât şi prin teama investitorilor de o nouă intervenţie a băncii centrale".
Banca Naţională a României a publicat, vineri, o rată de referinţă de 4,2975 lei/euro, aproape de nivelul de joi, când rata s-a situat la 4,2942 lei/euro. Astfel, leul a înregistrat a patra şedinţă consecutivă cu o evoluţie negativă, după ce în prima parte a şedinţei interbancare a înregistrat variaţii minore faţă de euro.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: moneda nationala curs euro
Citește mai multe din Biz News
» Vezi toate știrile din Biz News
Cele mai noi știri
Parteneri
x close