?Vrem să mergem până la capăt cu legea salarizării unice. Sunt discuţii intense. Am văzut implicare din partea tuturor. Cred că vom termina la timp această lege?, a spus premierul.
"Am vrut să transmit membrilor Grupului de lucru că am discutat în Guvern propunerile anunţate şi formulate de ei privind posibilitatea de a avea pentru anumite structuri legi separate. Punctul de vedere al meu şi al ministrului Marian Sârbu este că avem nevoie de o singură lege".
?Aşteptăm rodul negocierilor care au loc şi apoi vom decide forma finală a legii. Această lege nu este pentru persoane individuale, ci pentru întregul stat, a dăugat primul ministru.
Pe de altă parte, sindicaliştii nu s-au arătat mulţumiţi de rezultatele negocierilor. Anton Hadăr, liderul sindicaliştilor, susţine că discuţiile de azi au fost total neproductive. ?Nu vom accepta condiţiile impuse de guvernanţi?, a aspus acesta.
?Premierul a venit să spună că vrea să facă această lege pănă pe 20 iunie. Astăzi ne-am chinuit să inserăm în lege funcţiile de conducere?, a adăugat reprezentantul sindicaliştilor.
Următoarea discuţie dintre sindicalişti şi Guvern va avea loc marţea viitoare.
Vineri, premierul Emil Boc a declarat la Cluj, că legea salarizării unice a bugetarilor va fi una fără excepţii şi fără privilegii, pentru toţi cei plătiţi din bani publici.
Sindicaliştii şi membrii Guvernului s-au aşezat miercuri, din nou, la masa discuţiilor pentru a dezbate sistemul unic de salarizare.
La întâlnirea de săptămâna trecută, în grupul de lucru pentru elaborarea acestei legi s-a stabilit că raportul dintre salariul minim şi cel maxim din sectorul bugetar să fie de 1 la 15.
Totodată, nivelul sporurilor va fi limitat la 30 de procente din salariul de bază. La ultima şedinţă a Executivului, a existat o propunere ca în 11 instituţii de stat, finanţate integral din venituri proprii, să nu se aplice legea salarizării unice.
Guvernul a respins însă această idee, pentru a nu exista discriminări. Legea unică a salarizării, care trebuie.
Antena3.ro