Antena 3 CNN Economic Biz News Elveţia poate acorda FMI cel mult 10 miliarde dolari, în cadrul măsurilor decise de G20

Elveţia poate acorda FMI cel mult 10 miliarde dolari, în cadrul măsurilor decise de G20

Elveţia poate acorda FMI cel mult 10 miliarde dolari, în cadrul măsurilor decise de G20
06 Apr 2009   •   02:33

Elveţia poate acorda Fondului Monetar Internaţional (FMI) un împrumut de cel mult 10 miliarde dolari, ca parte a măsurilor de suplimentare a resurselor FMI cu 500 miliarde dolari, decise la reuniunea G20, a declarat preşedintele ţării, Hans-Rudolf Merz, într-un interviu citat de Reuters.

"Presupun că Elveţia poate acorda un împrumut suplimentar de maximum 10 miliarde dolari. Împrumutul va fi acordat de Banca Naţională a Elveţiei şi va fi garantat de stat", a spus Merz, într-un interviu acordat publicaţiei elveţiene NZZ am Sonntag.

Elveţia este dependentă în mod semnificativ de stabilitatea sistemului financiar internaţional, în condiţiile în care economia ţării se bazează pe exporturi, a subliniat preşedintele.

Joi, G20 a anunţat un plan de 1.100 miliarde dolari pentru redresarea economiei mondiale, ce vizează în principal pieţel emergente şi include triplarea resurselor FMI, de la 250 la 750 miliarde dolari. Banii ar urma să provină de la statele dezvoltate, în principal SUA, ţările vest-europene şi Japonia.
Antena3.ro

×
Citește mai multe din Biz News
» Vezi toate știrile din Biz News
Cele mai noi știri
Parteneri
x close