Antena 3 CNN Economic Biz News Economia României a înregistrat o creştere cu 0,3% în primul trimestru din 2011

Economia României a înregistrat o creştere cu 0,3% în primul trimestru din 2011

Economia României a înregistrat o creştere cu 0,3% în primul trimestru din 2011
Foto: developing8.org
15 Apr 2011   •   10:42

Economia românească a înregistrat o creştere cu 0,2%-0,3% în primul trimestru din 2011, faţă de acelaşi trimestru al anului trecut. Creşterea se datorează industriei şi exporturilor, informează Fin.ro.

În aceste condiţii, economia românească urmează să traverseze cel de-al doilea trimestru consecutiv de creştere. Analiştii apreciază că, în primele trei luni din acest an, PIB-ul a avansat cu aproximativ 0,4% comparativ cu T4 din 2010.

Comparativ cu trimestrul similar de anul trecut, creşterea a fost de până în 0,5% din PIB, fiind determinată de avansul industriei, precum şi de faptul ca celelalte ramuri ale economiei şi-au atenuat scăderile.

„Cred că, pe parcursul acestui an, evoluţia economiei româneşti va sur­prinde pozitiv piaţa, rezultatele urmând a fi mai bune decât aşteptarile”, a declarat economistul-şef al BCR, Lucian Anghel.

,,Rămân într-o oarecare măsură pesimiste la început, după care devin euforice. De altfel, este de înţeles acest lucru în cazul României, care, în ultimii doi ani, s-a aflat în recesiune”, a adăugat Lucian Anghel.


 

×
Subiecte în articol: economie România BCR
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close