Antena 3 CNN Economic Biz News Drepturile de autor, tichete de masă şi cadou, jocurile de noroc, câştigurile din dobânzi vor fi impozitate suplimentar de la 1 iulie (VIDEO)

Drepturile de autor, tichete de masă şi cadou, jocurile de noroc, câştigurile din dobânzi vor fi impozitate suplimentar de la 1 iulie (VIDEO)

1 minut de citit Publicat la 12:08 19 Iun 2010 Modificat la 12:08 19 Iun 2010
Drepturile de autor, tichete de masă şi cadou, jocurile de noroc, câştigurile din dobânzi vor fi impozitate suplimentar de la 1 iulie (VIDEO)



Guvernul pregateşte noi biruri pentru români de la 1 iulie. Se vor impozita tichetele de masă, tichetele cadou, drepturile de autor, la fel şi câştigurile din dobânzi. Nu scapă nici jocurile de noroc, fiind  aplicată o cotă de 25% venitului net înregistrat într-o zi de acelaşi organizator sau plătitor. Cresc şi impozitele pe locuinţe.

De la 1 iulie nimic nu mai scapă neipozitat - tichetele de masă, tichetele cadou, cele de creşă şi de vacanţă, precum şi plăţile compensatorii. Pentru toate se va plăti un impozit de 16%.

Statul a pregătit o impozitare draconică şi pentru activităţile independente. Codul fiscal va înăspri condiţiile pentru cei care, la acest moment sunt plătiţi pe drepturi de proprietate intelectuală - actori, scriitori, jurnalişti sau persoane fizice autorizate.

Ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu nu anunţă nimic oficial, dar se vorbeşte despre o impozitare cu 50% a veniturilor actuale.

Şi dobânzile obţinute din depozitele bancare vor fi impozitate cu 16%, indiferent dacă sunt la vedere sau la termen. Concret persoanele fizice care au un depozit la termen dinaintea datei de 1 iulie vor plăti impozit doar pe dobânda calculată de la această dată până la scadenţă.

Nici pasionaţii jocurilor de noroc nu scapă netaxaţi. Veniturile din jocurile de noroc vor fi impozitate cu 25%.

Vor scoate mai mulţi bani din buzunar şi persoanele cu mai multe case. Acestea vor trebui să achite o taxă de solidaritate la bugetul local, până la 30 septembrie 2010.

Taxa de solidaritate pentru persoanele care au în proprietate două sau mai multe clădiri neînchiriate este de 50 de procente din impozit pentru a doua proprietate, 100% pentru a treia, iar pentru a patra locuinţă, taxa este de 200 de procente.



Antena 3

Foto: INTACT Images

×
x close