Antena 3 CNN Economic Biz News Dinu Patriciu îi critică pe reprezentanţii FMI: Nu ştiu nimic despre economia românească

Dinu Patriciu îi critică pe reprezentanţii FMI: Nu ştiu nimic despre economia românească

Dinu Patriciu îi critică pe reprezentanţii FMI: Nu ştiu nimic despre economia românească
29 Iul 2010   •   15:27

?Reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional trăiesc într-o lume teoretică şi nu ştiu nimic despre economia românească", a afirmat Dinu Patriciu, citat de Mediafax. Omul de afaceri a sfătuit Guvernul român să găsească o soluţie pentru a renunţa la acordul cu această instituţie.

Ca răspuns la declaraţia lui Patriciu, Jeffrey Franks a menţionat că autorităţile de la Bucureşti sunt libere să decidă aşa cum cred. "România este o ţară suverană. Dacă guvernul decide că ar fi mai bine fără FMI, atunci ar putea cere să meargă pe propriul drum?, a declarat Franks.

?Este foarte clar însă că Guvernul nu crede acest lucru. Guvernul crede că noi jucăm un rol foarte important, iar intenţia noastră este să ajutăm în orice fel putem ca România să iasă din criză", a adăugat reprezentantul FMI.

Declaraţiile lui Dinu Patriciu vin în contextul vizitei FMI la Bucureşti. Miercuri, delegatia FMI condusă de Jeffrey Franks s-a întâlnit cu mai mulţi oameni de afaceri din România.

Misiunea de evaluare a FMI a ajuns în România pe 26 iulie. Până pe 4 august, reprezentanţii Fondului vor evalua situaţia economică actuală a ţării şi vor decide apoi dacă mai acordă o nouă tranşă din împrumut.

Antena3.ro

 

 

 

×
Subiecte în articol: FMI Dinu Patriciu
Citește mai multe din Biz News
» Vezi toate știrile din Biz News
Cele mai noi știri
Parteneri
x close