Antena 3 CNN Economic Biz News Depreciere puternică a forintului, după eşuarea negocierilor dintre FMI şi autorităţile din Ungaria

Depreciere puternică a forintului, după eşuarea negocierilor dintre FMI şi autorităţile din Ungaria

Depreciere puternică a forintului, după eşuarea negocierilor dintre FMI şi autorităţile din Ungaria
19 Iul 2010   •   12:39

După ce FMI a blocat împrumutul pentru Ungaria în urma refuzului Guvernului ungar de a introduce noi măsuri de austeritate, forintul a înregistrat cea mai puternică depreciere din ultimele şase săptămâni, informează Mediafax.

Moneda ungurească a revenit la minimul înregistrat pe 7 iunie, moment în care a fost afectată de declaraţiile unor politicieni maghiari, care comparau atunci situaţia Ungariei cu cea a Greciei în privinţa datoriei de stat.

Luni dimineaţă, forintul s-a depreciat cu până la 2,8% faţă de euro şi se tranzacţiona la Budapesta, în jurul orei 7:42, la 289,24 forinţi/euro, cu 2,5% peste închiderea de vineri, de 282,1 forinţi/euro.

Potrivit ministrul Economiei din Ungaria, Gyorgy Matolcsy, executivul de la Budapesta va păstra taxa specială asupra băncilor, aprobată recent pentru o perioadă de trei ani. Oficialul estimează că veniturile bugetului de stat vor creşte, graţie acestei măsuri, cu 200 miliarde forinţi (720 milioane euro) numai în 2010.

În octombrie 2008, Ungaria a încheia un acord pe doi ani cu FMI şi UE pentru un împrumut extern de 20 miliarde euro.

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: FMI Ungaria depreciere
Citește mai multe din Biz News
» Vezi toate știrile din Biz News
Cele mai noi știri
Parteneri
x close