Antena 3 CNN Economic Biz News De la această ţară întreaga Europă s-ar putea PRĂBUŞI. Scandalul fără precedent în care sunt implicaţi coloşii lumii

De la această ţară întreaga Europă s-ar putea PRĂBUŞI. Scandalul fără precedent în care sunt implicaţi coloşii lumii

De la această ţară întreaga Europă s-ar putea PRĂBUŞI. Scandalul fără precedent în care sunt implicaţi coloşii lumii
de O.P.    |    20 Mar 2013   •   10:19

Ca un tăvălug care nu mai poate fi oprit, ca un joc de domino ale cărui piese au început să cadă. Situaţia din Cipru a stârnit o revoltă uriaşă printre oamenii de rând, care s-au trezit că li se ia din banii pe care i-au agonisit.

Ca în toate problemele economice de pe vechiul continent, Germania, cel mai influent stat european, şi-a "băgat coada". Acest lucru, simţit de poporul cipriot, a generat proteste şi lozinci anti-Merkel şi implicit, anti-guvernului cipriot. "Merkel, ne-ai furat economiile de-o viaţă!", "Merkel, nu ne mai fura banii".

Însă dincolo de drama pe care o trăiesc oamenii de rând, la mijloc sunt miliardele de euro ale oligarhilor ruşi, care şi-au plasat imensele averi în băncile cipriote, faimoase pentru lejeritatea cu care "înălbesc" banii murdari.
Petre Iancu, de la Deutsche Welle, scria: "Toate aceste măsuri trebuie reflectate judicios şi impuse într-un mod care să nu zguduie încrederea oamenilor şi pieţelor în capacitatea Europei de a respecta principii sacrosancte, precum dreptul la proprietate. A cărui restrângere ar putea antrena apocalipsa: prăbuşirea economică a Bătrânului Continent".



 


×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close