Antena 3 CNN Economic Biz News Dan Voiculescu: “Entuziasmul cu care Traian Băsescu anunţă trecerea la un deficit structural de 0.5% începând din 2013 este similar cu cel al unui fluture care se îndreaptă spre flacără”

Dan Voiculescu: “Entuziasmul cu care Traian Băsescu anunţă trecerea la un deficit structural de 0.5% începând din 2013 este similar cu cel al unui fluture care se îndreaptă spre flacără”

1 minut de citit Publicat la 12:12 15 Dec 2011 Modificat la 12:12 15 Dec 2011
Dan Voiculescu: “Entuziasmul cu care Traian Băsescu anunţă trecerea la un deficit structural de 0.5% începând din 2013 este similar cu cel al unui fluture care se îndreaptă spre flacără”
Foto: Intact Images
Senatorul Dan Voiculescu consideră ca este necesar ca România să-şi respecte toate responsabilităţile ce îi revin în calitate de membru UE, însă trebuie sa analizeze cu atenţie oportunitatea asumării imediate a unor angajamente suplimentare, specifice zonei euro, care ar putea sufoca economia natională.

În acest context, Dan Voiculescu a declarat:

“Traian Băsescu nu înţelege nimic din economie. Entuziasmul cu care anunţă trecerea la un deficit structural de 0.5% începând din 2013 este similar cu cel al unui fluture care se îndreaptă spre flacără. Germania şi-a asigurat 7 ani de tranziţie către un deficit de 0.5%. Eu cred că România ar avea nevoie de minim 10.”

“Un deficit moderat, de 2-3%, ofera economiei şansa să respire şi să crească. Toate marile economii şi-au asigurat dezvoltarea asumând un deficit de minim 3%.”

“Înainte de a vorbi despre economie, Traian Băsescu ar trebui să pună mâna pe o carte, un manual de istorie economică, pentru a vedea cum au crescut Germania, Franţa, Marea Britanie sau SUA în ultimii 30 de ani. Deficitul structural de 0.5% impune o foarte severă cură de slăbire. Pentru economii puternice, poate fi utilă. Pentru o economie subnutrită, ca a României, o asemenea cură ar fi o sinucidere în acest moment”.

“Sunt absolut de acord că România trebuie să-şi asume angajamentele convenite la nivel european, dar, pentru a asigura supravieţuirea şi dezvoltarea propriei economii, trebuie să o facă în ritmul său. Dacă nu vom proceda aşa, vom rămâne pentru totdeauna periferia săracă a Europei, o simplă piaţă de desfacere pentru produsele străine, cetăţeni de rangul doi, umiliţi, discriminaţi, foarte greu toleraţi de partenerii noştri europeni.”




 

 

×
x close