Antena 3 CNN Economic Biz News Daily Income. Previziuni pesimiste de la FMI

Daily Income. Previziuni pesimiste de la FMI

adrian.jpg
21 Ian 2015   •   10:07

Economia mondială nu arată prea bine, iar instituţiile financiare au început să reacţioneze. Fondul Monetar Internaţional a revizuit în scădere prognoza de creştere economică mondială de la 3,8% la 3,5%. Este cea mai drastică scădere a prognozei privind creşterea economică globală din ultimii trei ani.

În 2012, Fondul a redus proiecţia pentru avansul economiei globale de la 4% la 3,3%. De asemenea, FMI a înrăutăţit prognoza de creştere a economiei mondiale şi pentru anul viitor, anticipând o urcare cu 3,7%, comparativ cu 4%, cât prognozase în luna octombrie. În schimb, economiile emergente din Europa, unde este inclusă şi România, vor înregistra o creştere de 2,9% în acest an şi de 3,1% anul viitor.

Însă Fondul apreciază că, în Europa, investiţiile slabe vor cântări mai greu asupra economiei decât beneficiile datorate unor măsuri stimulare a Economiei de către Banca Centrală Europeană.

În luna octombrie 2014, FMI a estimat că economia României va creşte cu 2,5% în acest an, în timp Comisia Europeană anticipează un avans economic de 2,4%.

"Avem câteva aspecte principale care au dus la această reviziuire în minus.(...) Situaţia Rusiei este un factor care ne acordă o stare de nesiguranţă generală, odată cu contractarea economiei ruseşti, odată cu problemele majore cu care se confruntă Rusia, cu scăderea preţului barilului de petrol care pur şi simplu le-a paralizat economia. Pentru anul ăsta se anunţă o contracţie a economiei rusesşti undeva între 3 şi 5 % care este, într-adevăr, o problemă majoră. Avem în continuare o situaţie instabilă în Ucraina", a declarat Elan Laufer, invitat al emisiunii Daily Income.

 

×
Citește mai multe din Biz News
» Vezi toate știrile din Biz News
Cele mai noi știri
Parteneri
x close