Antena 3 CNN Economic Biz News Cumpărăturile prin sms, o afacere cu vânzări de şase milioane de euro, în România

Cumpărăturile prin sms, o afacere cu vânzări de şase milioane de euro, în România

Cumpărăturile prin sms, o afacere cu vânzări de şase milioane de euro, în România
Foto: Video News
13 Mar 2011   •   10:52

Un SMS şi aţi terminat cumpăraturile. Tot mai mulţi români apelează la telefonul mobil când vine vorba de shopping. E mai sigur decât cu cardul, spun unii. Un lucru e cert - anul acesta comercianţii se aşteaptă la vânzări de şase milioane de euro. 

 
Mirela este studentă la Drept. Mall-ul ei preferat este telefonul. Dă un sms şi primeşte cărţile şi referatele de care are nevoie.  
 
O sesiune de cumpărături durează câteva secunde. Cumpărătorul alege de pe internet produsul pe care vrea să îl cumpere şi alege ca metodă de plată mesajul. 
 
Factura telefonului va conţine şi valoarea cumpărăturilor făcute prin sms. În cazul unui telefon cu cartelă, valoarea cumpărăturilor nu trebuie să o depăşească pe cea a creditului. 720 de site-uri vând acum, produse, prin sms. 
 
Un milion de tranzacţii s-ar putea realiza, anul acesta, prin intermediul telefonului. Cu 200.000 mai multe decât anul trecut şi de două ori mai multe faţă de 2008. Valoarea achiziţiilor e de la un euro la cel mult 20. 
 
Anul trecut, românii au făcut cumpărături în valoare de  aproape cinci milioane de euro prin sms. Anul acesta ar putea urca la cel puţin şase milioane de euro.

 
 

×
Citește mai multe din Biz News
» Vezi toate știrile din Biz News
Cele mai noi știri
Parteneri
x close