Antena 3 CNN Economic Biz News Cuba lansează un proiect agricol pentru ferme suburbane

Cuba lansează un proiect agricol pentru ferme suburbane

Cuba lansează un proiect agricol pentru ferme suburbane
08 Feb 2010   •   09:21

Cuba a lansat un ambiţios proiect de a înconjura zonele urbane cu mii de mici ferme cu scopul de a inversa declinul cultural al ţării şi să elimine din problemele economice ale ţării.
Planul pe cinci ani cere cultivarea de fructe, legume sau creşterea animalelor în inele de 6 kilometri în jurul a circa 150 de oraşe din Cuba, cu excepţia capitalei Havana.
Autorităţile speră că fermele suburbane vor produce mâncarea mai ieftin şi din abundenţă, vor reduce costurile de transport şi vor încuraja orăşenii să părăsească muncile la birou pentru activităţi productive.
Totuşi, guvernul va continua să deţină un monopol pe majoritatea aspectelor legate de producţie şi distribuţi, inclusiv controlul majorităţii terenului în statul comunist.
Pilotul program pentru proiect s-a deschis în oraşul Camaguey, unde ministrul agriculturii declara că vor exista 1400 mici ferme pe 52.000 de hectare, la doar câteva minute de oraş.
Fermele, din care cea mai mari parte sunt în mâinile privaţilor, dar şi câteva cooperative trebuie să cultive totul organic şi ministrul se aşteaptă să producă 75% din mâncarea pentru cei 320.000 de locuitori ai urbei, marile ferme de stat furnizând restul.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Cuba
Citește mai multe din Biz News
» Vezi toate știrile din Biz News
Cele mai noi știri
Parteneri
x close