Antena 3 CNN Economic Biz News Contre Băsescu-Boc-Videanu pe tema majorării TVA şi a modificării cotei unice (VIDEO)

Contre Băsescu-Boc-Videanu pe tema majorării TVA şi a modificării cotei unice (VIDEO)

Contre Băsescu-Boc-Videanu pe tema majorării TVA şi a modificării cotei unice (VIDEO)
08 Iul 2010   •   14:15

Preşedintele şi premierul par să nu se înţeleagă când vine vorba de majorarea TVA, iar ministrul Economiei îl contrazice pe premier când vine vorba de cota unică.

Şeful statului consideră că majorarea TVA este o decizie greşită, în timp ce primul ministru susţine că n-a avut altă soluţie. Liderii PD-L nu se înţeleg nici pe tema cotei unice de impozitare. Emil Boc a declarat că informaţiile apărute în presă privind reducerea cotei unice de impozitare de la 16 la 10% sunt simple speculaţii. În schimb, ministrul Economiei, Adriean Videanu, spune că varianta este luată în calcul.

Liderii PD-L nu par să se înţeleagă pe tema cotei unice de impozitare. Presa a scris că PD-L studiază posibilitatea micşorării acesteia de la 16 la 10 procente. Vicepreşedintele PD-L Adriean Videanu a confirmat că în partid se analizează mai multe scenarii.

"Se fac tot felul de simulări posibile şi imposibile pe tot ce înseamnă politică fiscală majoră, dar nu este o decizie pregătită", a declarat Adriean Videanu.

Preşedintele PDL, Emil Boc, a negat chiar şi existenţa unor simple discuţii in acest sens.

"Să terminăm cu scenariile astea în care anunţăm pe piaţă tot felul de vorbe ca să discutăm trei săptămâni. Să lăsăm partea asta de scenarită şi de a lucra pe tot felul de lucruri, să nu mai ştie stânga ce face dreapta", a declarat Emil Boc.

Premierul nu se înţelege nici cu preşedintele. Traian Băsescu a criticat decizia Guvernului de a majora TVA. 

"Nu sunt un susţinător al creşterii TVA. În opinia mea a fost o greşeală pentru că nu a operat exact acolo unde este cancerul în buget", susţine preşedintele.

Replica premierului este că, după decizia Curţii Constituţionale nu a avut la dispoziţie o altă alternativă legală, alta decât aceea de majorare a TVA.

Antena 3







×
Subiecte în articol: TVA cota unica Adriean Videanu Emil Boc
Citește mai multe din Biz News
» Vezi toate știrile din Biz News
Cele mai noi știri
Parteneri
x close