Antena 3 CNN Economic Biz News Conducerea ArcelorMittal Galaţi a votat: Uzina Cocso-Chimică va fi închisă

Conducerea ArcelorMittal Galaţi a votat: Uzina Cocso-Chimică va fi închisă

Conducerea ArcelorMittal Galaţi a votat: Uzina Cocso-Chimică va fi închisă
20 Mai 2009   •   16:27

Decizia luată în urmă cu o lună de conducerea ArcelorMittal Galaţi, de închidere a Uzinei Cocso-Chimice, a fost consfinţită, miercuri, prin vot, de către adunarea generală a companiei, informează Mediafax.

Decizia va fi comunicată Oficiului Registrului Comerţului în termen de 15 zile, şi apoi va fi publicată, în cele din urmă urmând a demara procedurile de oprire a activităţii uzinei Cocso-Chimice.

Aproximativ 150 de siderurgişti de la ArcelorMittal Galaţi au pichetat, miercuri, Guvernul şi Palatul Cotroceni. Ei au cerut implicarea statului pentru a fi efectuate investiţii în retehnologizare de către combinat.

Salariaţii vor porni o ?răscoală socială? dacă statul nu va lua măsuri pentru sectorul siderurgiei, a declarat Gheorge Tiber, Liderul Sindatului "Solidaritatea Mittal".

"Această decizie (n.r. - hotărârea de închidere a cocseriei) este una extrem de gravă şi nejustificată, deoarece pune în pericol funcţionarea combinatului, în aproximativ un an şi jumătate se va închide fluxul cald. Această decizie a patronatului mai înseamnă, de asemenea, şi disponibilizarea a 1.500 de oameni", a declarat Gheorghe Tiber.

Pe 11 mai, ArcelorMittal Galaţi a anunţat că toţi cei 11.700 de salariaţi vor intra în şomaj tehnic, prin rotaţie, iar în această perioadă, care va lua sfârşit la sfârşitul lunii iulie, angajaţii vor fi plătiţi cu 85% din salariu.

Antena3.ro

×
Citește mai multe din Biz News
» Vezi toate știrile din Biz News
Cele mai noi știri
Parteneri
x close