Antena 3 CNN Economic Biz News Comisia de buget din Parlament desfiinţează impozitul. TVA scade la 5% pentru alimente şi construcţia de locuinţe

Comisia de buget din Parlament desfiinţează impozitul. TVA scade la 5% pentru alimente şi construcţia de locuinţe

Comisia de buget din Parlament desfiinţează impozitul. TVA scade la 5% pentru alimente şi construcţia de locuinţe
30 Iun 2010   •   16:10

Deputaţii din Comisia de buget-finanţe au schimbat, miercuri, prevederile Codului Fiscal, adoptând o serie de amendamente PNL şi PSD, conform cărora se desfiinţează impozitul forfetar. TVA scade la 5% pentru alimente şi cereale, dar şi pentru construcţia de locuinţe, scrie Mediafax.

 

Comisia de buget-finanţe din Camera Deputaţilor a dezbătut o propunere legislativă de modificare a Codului Fiscal pusă la punct de un grup de parlamentari PSD, PC şi PNL.

 

Deputaţii de la şedinţă au adoptat, cu majoritate de voturi, un amendament al PNL legat de eliminarea impozitului forfetar, stipulat în articolul 18 din Codul Fiscal.

 

Un amendament PNL acceptat vizează modificarea articolului 140 din lege, adică a stabilit un TVA de 5% pentru livrarea de locuinţe noi, ce includ terenurile pe care vor fi construite locuinţele.

 

"Au fost adoptate în Comisie amendamentele liberale la Codul Fiscal, prin care se desfiinţează impozitul minim, aşa-numitul ?impozit forfetar? şi se reduce TVA în domeniul construcţiilor la 5%", spune Daniel Chiţoiu, vicepreşedintele Comisiei.

 

"În afară de amendamentele PNL, a mai fost adoptat un amendament propus de PSD de reducere la 5% a cotei TVA la produsele alimentare, modificarea fiind făcută la acelaşi articol la care am făcut noi amendamentul cu construcţia de locuinţe, pe lângă prevederea cu livrarea de locuinţe noi", e de părere liberalul.

 

Deputaţii au adoptat introducerea unui alineat nou la articolul 140, care menţionează "o cotă redusă la 5%", ce se aplică "asupra bazei de impozitare pentru livrarea de pâine, carne proaspătă, lapte de consum, ulei vegetal şi zahăr, precum şi pentru livrarea locuinţelor ca parte a politicii sociale, inclusiv a terenului pe care sunt construite, şi construcţia de locuinţe noi".

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: TVA alimente
Citește mai multe din Biz News
» Vezi toate știrile din Biz News
Cele mai noi știri
Parteneri
x close