Astfel, Gates este lider în SUA pentru al 19-lea an consecutiv, potrivit revistei americane Forbes, citată de Washington Post.
Investitorul Warren Buffet s-a situat din nou pe poziţia a doua, cu 46 miliarde de dolari, în timp ce cofondatorul Oracle, Larry Ellison, rămâne al treilea cu 41 miliarde de dolari. Pe poziţia a patra se află, la egalitate, fraţii Charles şi David Koch coproprietari ai conglomeratului Koch Industries, cu câte 31 miliarde de dolari.
Bogaţii din Statele Unite au devenit în acest an, în mare parte, şi mai bogaţi, potrivit Forbes. Averea a 241 din primii 400 a crescut, în timp ce doar 66 au înregistrat scăderi. Avansul burselor, revenirea pieţei imobiliare şi a celei de artă au ajutat la creşterea averilor.
Mai mulţi membri ai familiei Walton, fondatorii Wal-Mart, au intrat în top 10, unde i-au înlocuit pe investitorul George Soros şi pe fondatorul Las Vegas Sands, Sheldon Adelson. Primarul oraşului New York, Michael Bloomberg, care şi-a construit averea cu firma de servicii de informaţii financiare Bloomberg, a revenit de asemenea în top 10, pe ultima poziţie, cu 25 de miliarde de dolari.
Mogulii reţelelor de socializare au avut cele mai mari pierderi în ultimul an. Cofondatorul Zynga Mark Pincus şi cel al Groupon Eric Lefkofsky au ieşit complet din listă.
Mark Zuckerberg, cofondator al reţelei de socializare Facebook, a pierdut cea mai mare sumă dintre toţi cei 400 de americani incluşi în top. Eşecul ofertei publice iniţiale a Facebook din mai a dus la o cădere puternică a valorii de piaţă a acţiunilor celei mai mari reţele de socializare din lume, principalul său activ. Valoarea participaţiei lui Zuckerberg a coborât cu 8,1 miliarde de dolari la 9,4 miliarde de dolari. Zuckerberg a coborât astfel de pe locul 14 anul trecut pe 36.
Acţiunile Facebook au ajuns în prezent la circa 22 de dolari, cu 42% sub preţul de listare de 38 de dolari.
În top 400 au intrat în acest an 20 de persoane noi, cu avere de minim 1,1 miliarde de dolari.