Antena 3 CNN Economic Biz News Cehia: FMI ne-a evaluat greşit la începutul lui 2009, contribuind la o percepţie negativă

Cehia: FMI ne-a evaluat greşit la începutul lui 2009, contribuind la o percepţie negativă

Cehia: FMI ne-a evaluat greşit la începutul lui 2009, contribuind la o percepţie negativă
12 Apr 2010   •   16:22

FMI a efectuat o evaluare de slabă calitate a Cehiei la începutul anului trecut, contribuind astfel la valul de informaţii negative eronate care desenau un peisaj sumbru al situaţiei financiare a statului, a declarat Miroslav Singer, viceguvernator al băncii centrale de la Praga, potrivit Reuters.

Criticile lui Singer la adresa Fondului Monetar Internaţional (FMI), publicate de Haspodarske Novini, completează atacul dur lansat la începutul lunii aprilie de către Mojmir Hampl, un alt viceguvernator al băncii centrale a Cehiei.

Hampl consideră că FMI a încercat să creeze o situaţie dificilă pentru a determina statele din Europa emergentă să solicite ajutorul creditorului de la Washington. Declaraţiile acestea au fost contrazise dur de FMI, deşi guvernatorul băncii centrale a Cehiei, Zdenek Tuma, nu a dorit să comenteze aceste informaţii.

Însă Singer acuză Fondul că greşelile FMI în regiune au fost determinate de lipsă competenţei, nu şi din cauza intenţiilor rele.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Cehia evaluare FMI
Citește mai multe din Biz News
» Vezi toate știrile din Biz News
Cele mai noi știri
Parteneri
x close