Antena 3 CNN Economic Biz News Cea mai bogată femeie din lume, pe lista păgubiţilor în cea mai mare fraudă din istorie

Cea mai bogată femeie din lume, pe lista păgubiţilor în cea mai mare fraudă din istorie

Cea mai bogată femeie din lume, pe lista păgubiţilor  în cea mai mare fraudă din istorie
26 Dec 2008   •   02:35

Liliane Bettencourt, cea mai bogată femeie din lume şi moştenitoare a imperiului L'Oreal , a încredinţat o parte a averii sale de 22,9 miliarde dolari lui Bernard Madoff, prin managerul de fond găsit mort în New York în ziua de marţi.
Bettencourt, fiica fondatorului L?Oreal, Eugene Schueller, a fost primul investitor al Access International Advisors. Cofondatorul companiei şi direcorul acesteia- Thierry Magon de la Villehuchet, a fost găsit mort în biroul său din New York - poliţia prespune că acesta s-a sinucis.
Se pare că el a fost devastat când a aflat de frauda de 50 de miliarde de dolari pusă la cale de Madoff - cea mai mare din istorie. De la aflarea veştii el a încercat să recupereze cel puţin 1,5 miliarde dolari. Access, care gestiona 3 miliarde dolari, lua bani în principal de la investitori europeni.
Iar acum d-ra Bettencourt, în vârstă de 86 de ani, se alătură unei liste lubgi de celebrităţi bogate care au fost afectate de frauda financiară, scrie The Times.
Alicia Koplowitz, miliardară spaniolă, Steven Spielberg, sau Elie Wiesel, laureat cu Nobel , au fost de asemenea victime.
Bettencourt a fost plasată pe locul 17 în 2008 pe lista celor mai bogaţi oameni din lume, fiind prima femeie în top.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: frauda bancara Bernard Madoff
Citește mai multe din Biz News
» Vezi toate știrile din Biz News
Cele mai noi știri
Parteneri
x close