Antena 3 CNN Economic Biz News CE propune Consiliului European acordarea unui împrumut de 5 mld. de euro pentru România

CE propune Consiliului European acordarea unui împrumut de 5 mld. de euro pentru România

CE propune Consiliului European acordarea unui împrumut de 5 mld. de euro pentru România
21 Apr 2009   •   16:18

Comisia Europeană (CE) a propus, marţi, Consiliului European acordarea unui împrumut pe termen mediu de cinci miliarde de euro României, în cadrul programului multilateral de finanţare de până la 20 de miliarde de euro convenit cu Fondul Monetar Internaţional, anunţă Mediafax.

Propunerea se află pe agenda unei reuniuni a miniştrilor de Finanţe comunitari care va avea loc la 5 mai, preciezază un comunicat al Executivului Uniunii.

Acordarea finanţării este condiţionată de implementarea unui program economic cuprinzător de către autorităţile din România.

"Asistenţa UE pentru România subliniază solidaritatea noastră cu statele membre. În schimb, România trebuie să aplice reforme bugetare, financiare şi structurale pentru a readuce economia pe o bază solidă şi sustenabilă", a declarat comisarul pentru Afaceri Monetare, Joaquin Almunia.
Autorităţile române şi reprezentanţii FMI au convenit asupra unui acord stand-by pe doi ani. România va împrumuta 12,95 miliarde euro, pachetul total de finanţare externă, de la Fond, Uniunea Europeană, BM şi BERD urmând să ajungă la 19,95 miliarde euro.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Comisia Europeana Consiliul European
Citește mai multe din Biz News
» Vezi toate știrile din Biz News
Cele mai noi știri
Parteneri
x close