Antena 3 CNN Economic Biz News Care este adevărul despre Grecia, pe care l-a aflat Germania. "Comoara" din adâncuri care acoperă toate datoriile ţării

Care este adevărul despre Grecia, pe care l-a aflat Germania. "Comoara" din adâncuri care acoperă toate datoriile ţării

O.P.
1 minut de citit Publicat la 08:59 07 Dec 2012 Modificat la 08:59 07 Dec 2012
Care este adevărul despre Grecia, pe care l-a aflat Germania. "Comoara" din adâncuri care acoperă toate datoriile ţării
Problema Greciei pare fără soluţie, cu toate astea, nemţii au luat decizii care nu au mai fost adoptate faţă de nicio altă ţară care se confruntă cu situaţii asemănătoare, din UE.

Însă potrivit studiilor, în Grecia s-ar afla zăcăminte naturale de gaze în valoare de 427 MILIARDE de euro.

Sub rezerva ca studiile geologice disponibile să se dovedească adevărate, banca germană Deutsche Bank vorbeşte despre un beneficiu net pentru statul grec de 214 miliarde de euro, adică 107% din actul PIB grecesc şi în acelaşi timp analizează "regulile de implicare" a investitorilor străini în exploatarea acestor zăcăminte.

Cea mai mare bancă germană semnalează că rezultatele cercetărilor seismologice, care au fost deja demarate. sunt aşteptate la mijlocul anului 2013 şi că dacă acestea corespund estimărilor şi studiilor geologice elaborate de oameni de ştiinţă greci şi străini, valoarea lor se apropie de 430 de miliarde de euro.

Dat fiind că în baza regulii generale 25% din aceşti bani reprezintă costul de extragere şi de desfacere pe piaţă şi alţi 25% reprezintă marja de profit a companiilor care se ocupă de aceste activităţi, se calculează că 50%, adică circa 214 miliarde de euro reprezintă beneficiul net pentru bugetul de stat.

Această sumă echivalează cu 107% din PIB şi se aşteaptă să înceapă să "curgă" spre buget în preajma anului 2020, adică aproape de momentul temporal stabilit pentru reducerea datoriei greceşti ca procent din PIB la nivelul de 120%. Şi asta deoarece, după cum se precizează, de obicei este nevoie de 8 până la 10 ani pentru ca exploatarea comercială să producă fluxuri băneşti, scrie RADOR.




×
x close