Antena 3 CNN Economic Biz News Business Vlădescu: Din 2011 vom avea alt sistem de taxe şi impozite

Vlădescu: Din 2011 vom avea alt sistem de taxe şi impozite

Vlădescu: Din 2011 vom avea alt sistem de taxe şi impozite
01 Iul 2010   •   20:30

Nu se ştie cât vom achita TVA-ul de 24% sau dacă taxa majorată va fi în vigoare doar şase luni. Ba chiar se iau în calcul noi modificări de taxe şi impozite pentru la anul. Plus disponibilizări. Nu 70.000, ci 100.000 de oameni.

De la 1 iulie pâna la 31 decembrie românii vor plăti un TVA de 24% şi vor încasa, cel puţin bugetarii, salarii cu 25% micoşorate. De la 1 ianuarie, lucrurile s-ar aputea schimba.

?Din punctul meu de vedere, cred că anul viitor vom avea alt sistem de taxe şi impozite. Tot de atunci, cota unica s-ar putea schimba?, spune Vlădescu. Dacă vom avea o cotă unică, e o decizie politică?, e de părere ministrul.

Pâna anul viitor, românii trebuie să se supună noilor modificări. Puţini au calculat impactul măsurilor asupra propriului buget. Şi pe ministrul Finanţelor l-a prins 1 iulie pe picior greşit.

?Probabil că mă costă câteva mii de euro. Am un nivel de venituri care-mi permite, copilul e mare, îmi permite să trăiesc liniştit?, spune Vlădescu.

De joi, toţi românii îşi regândesc bugetul. Mai ales cei care lucrează la stat. Ministrul de Finanţe ne sfătuieşte să fim mai responsabili. ?Şi mai puţin să ne bazăm pe ce ni se dă

Potrivit ministrului, normele de aplicare a măsurilor fiscale vor fi publicate saptămâna viitoare. Abia atunci, sunt asteptate şi noi date legate de reducerile de personal.

?Cred că o ajustare de 100.000 e necesară. E o ajustare care poate dura 6-11 luni?, a declarat ministrul.

Toate modificarile vor fi incluse în rectificare bugetara care, potrivit ministrului de Finanţe, va avea loc la mijlocul lui august. Sunt ministere care vor avea parte doar de reduceri ale cheltuielilor şi ministere cu şanse de a obţine venituri în plus

Indiferent de rezultatul rectificarii bugetare, românii au de îndurat anul acesta un regim de austeritate. Totuşi, ?România e un loc în care merită să trăieşti?, spune ministrul de Finanţe.

Observator

×
Subiecte în articol: vladescu taxe impozite
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close