Antena 3 CNN Economic Biz News Business Visul american se destramă: Harley-Davidson a pierdut 37% din profit

Visul american se destramă: Harley-Davidson a pierdut 37% din profit

Visul american se destramă: Harley-Davidson a pierdut 37% din profit
17 Oct 2008   •   08:07

Producătorul de motociclete Harley-Davidson a afişat o scădere cu 37% a profitului din trimestrul al treilea, deoarece scăderea vânzarilor din Statele Unite s-a propagat pe principalele pieţe din Europa.
Harley a avut un profit net de 166,5 milioane dolari, respectiv 71 cenţi/acţiune, în trimestrul al treilea al anului curent, în scădere faţă de 265 milioane dolari, sau 1,07 dolari/acţiune, în aceeaşi perioadă din anul trecut. Vânzările companiei producătoare de motociclete au scăzut cu 7,7%, la 1,42 miliarde dolari.
Compania cu sediul în Milwaukee (SUA) şi-a revizuit în scădere şi estimările privind câştigurile pe 2008 şi a anticipat că acestea se vor situa între 3 şi 3,10 dolari/acţiune.
"Date fiind tendinţele din vânzarea cu amănuntul, ne confruntăm cu un mediu agresiv şi care ar putea să ne ducă la revizuiri ulterioare ale estimărilor de câştig, dacă vânzările din SUA vor scădea în continuare", afirma analistul Greg Badishkanian.
Livrările Harley au scăzut cu aproape 14% în trimestrul al treilea, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2007, în contextul în care accentuarea turbulenţelor de pe pieţele internaţionale i-a descurajat pe clienţi să cumpere celebrele motociclete, al căror preţ este cuprins între 7.000 şi 30.000 dolari.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: criza economica SUA
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close