Autorităţile au în vedere restructurarea sectorului producţiei de electricitate prin crearea a două companii naţionale care să înglobeze mai multe active ale tuturor companiilor de profil.
"Prin crearea celor două companii energetice nimeni nu are de pierdut şi sistemul energetic are de câştigat. Crearea unei singure companii energetice aşa cum susţin unii politicieni reprezintă o declaraţie de campanie electorală a unor oameni care din păcate nu cunosc sistemul. Ar fi o eroare incredibilă. Mi-aş dori ca politicul să aibă un rol cât mai mic în problemele energetice", a spus Videanu, prezent la inaugurarea unei investiţii într-o hidrocentrală de pe râul Olt.
El a adăugat că investiţia reprezintă o primă etapă din programul de retehnologizare a hidrocentralelor de pe râul Olt.
"Oltul va putea fi navigabil în 2012-2013, când va fi retehnologizată şi termocentrala de la Islaz. Vom crea premizele irigării în zona a sute de mii de hectare", a adăugat Videanu.
În timp ce Videanu şi conducerea Hidroelectrica se pregăteau să pornească un hidroagregat al Hidrocentralei de la Ipoteşti, alimentarea cu energie electrică a unităţii a fost întreruptă pentru circa o secundă, din cauza unor probleme de tensiune.
Potrivit angajaţilor hidrocentralei, evenimentul nu a pus în pericol alimentarea cu energie a consumatorilor din zonă.
Hidroelectrica a finalizat modernizarea hidrocentralei de la Ipoteşti cu aproximativ 65 milioane de euro, în cadrul unui program investiţional mai amplu, de 350 milioane euro, unitatea reintrând joi în exploatare.
Hidrocentrala este echipată cu patru grupuri hidroenergetice şi are o putere instalată de 57 MW, echivalentul a 14,25 MW putere instalată pe fiecare grup.
Unitatea este prima centrală hidroelectrică integral retehnologizată şi modernizată din lanţul de cinci unităţi de pe Oltul inferior.
Antena3.ro