"CNH, din punctul meu de vedere, e o companie strategică în care nu se pune problema închiderii, şi nici privatizării. Deci pentru Compania Naţională a Huilei rămâne acelaşi proiect pe care l-am discutat, şi anume introducerea CNH într-una din companiile energetice, aşa cum a fost discutat şi în interiorul Guvernului şi cu comisiile de specialitate în Parlamentul României şi în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării; e adevărat, urmare şi a unui proces de restructurare care să nu transforme Compania Naţională a Huilei într-o piatră de moară pentru Compania Energetică în structura căreia va intra", a declarat Adriean Videanu.
Acesta a negat informaţiile potrivit cărora în cursul acestui an vor avea loc disponibilizări la CNH.
"Disponibilizările se vor face începând de anul viitor. E un proiect de restructurare pe care managementul l-a discutat sau este în curs de discutare cu partenerul social, cu sindicatele. Suntem cu toţii conştienţi că trebuie o anumită restructurare la CNH, dar, în continuare, rămân suporterul proiectului pe care l-am început, şi anume includerea companiei în una din cele două companii energetice", a afirmat Videanu.
Afirmaţia potrivit căreia la CNH se vor face disponibilizări doar în anul 2010 a fost confirmată şi de directorul general al companiei.
"În acest an nu sunt prevăzute disponibilizări la CNH. Avem un program de restructurare care va intra în vigoare de anul viitor, dar pentru aceasta ne trebuie în primul rând o hotărâre de Guvern", a spus Constantin Jujan, directorul general al CNH Petroşani.
Potrivit acestuia, soluţia după 2010 în cazul în care se renunţă la subvenţie este integrarea CNH într-un companie energetică.
La nivelul CNH lucrează acum 10.700 de mineri în şapte unităţi miniere.
Secretarul de stat în Ministerul Economiei Tudor Şerban a declarat, luni, agenţiei MEDIAFAX că soluţia propusă de Fondul Monetar Internaţional (FMI) pentru companiile care nu pot supravieţui fără subvenţii sunt restructurarea, privatizarea sau închiderea.
Antena3.ro