Antena 3 CNN Economic Biz News Business Vânzările de retail din România au cunoscut cel mai ridicat ritm de creştere din UE

Vânzările de retail din România au cunoscut cel mai ridicat ritm de creştere din UE

Vânzările de retail din România au cunoscut cel mai ridicat ritm de creştere din UE
05 Iun 2008   •   10:26

Comerţul cu amănuntul este tot mai înfloritor în România. Potrivit ultimelor statistici prezentate de Comunitatea Europeană, ţara noastră a înregistrat, în aprilie, o creştere a vânzărilor de retail cu 18 procente faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Este totodată şi cel mai ridicat ritm de creştere din rândul celor 27 de state membre ale Uniunii Europene.

România este urmată de Lituania, care are o creştere de 14 procente, şi de Bulgaria, cu 10 procente. Doar 11 state europene au înregistrat o creştere a comerţului cu amănuntul, în timp ce alte şapte state membre au înregistrat o scădere. Cel mai puţin interesaţi de cumpărături au fost nemţii, spaniolii şi austriecii, unde vânzărle de retail au scăzut.

Acelaşi studiu mai arată că, în luna aprilie, comerţul cu amănuntul a crescut cu 0,6 procente în România, faţă de luna mai, în timp ce Lituania a înregistrat creşteri de până la 4,9 procente, urmată de Polonia cu 2,2 procente. În nu mai puţin de opt state membre, acest tip de comerţ a scăzut în acest interval.

În topul ţărilor cu o scădere a vânzărilor de retail se află Suedia cu 1,8 procente, urmată de Germania cu 1,7 procente şi Luxemburg 1,5 procente. În ceea ce priveşte previziunile vânzărilor în România, Institutul Naţional de Statistică estimează o menţinere a aceluiaşi ritm crescător pentru următoarele trei luni.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close