Antena 3 CNN Economic Biz News Business Vânzările de pe piaţa românească de automobile, în scădere faţă de 2007

Vânzările de pe piaţa românească de automobile, în scădere faţă de 2007

Vânzările de pe piaţa românească de automobile, în scădere faţă de 2007
17 Iun 2008   •   09:47
Vânzările de autoturisme au scăzut în primele luni ale acestui an, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Aşa reiese din datele furnizate de Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Automobile. Dacia rămâne cea mai bine vândută maşină din ţara noastră, cu toate că şi vânzările singurului producător auto activ din România au scăzut semnificativ.

Potrivit Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile, scăderea vânzărilor de autoturisme în primele cinci luni ale anului are ca principale cauze modificarea, de la 1 iulie, a valorii taxei de înmatriculare, precum şi încetarea producţiei de autoturisme la Daewoo. Această uzină livra peste 27.000 de unităţi. Un al treilea motiv ar fi scăderea disponibilităţii de creditare, susţin reprezentanţii asociaţiei.

Dacia rămâne în continuare cea mai bine vândută marcă de pe piaţa auto din România. Totuşi, vânzările companiei au scăzut cu 9,4% după primele cinci luni ale anului, la puţin peste 36.000 de unităţi.

Pe locul al doilea se află în continuare Skoda, urmată de Renault, Volkswagen şi Ford. Producţia de autovehicule în ţara noastră a crescut cu 8,3% şi a depăşit pentru prima dată pragul de 100.000 de unităţi în primele cinci luni. Cel mai important susţinător al producţiei a fost segmentul de autoturisme fabricate de Automobile Dacia. De asemenea, în intervalul ianuarie-mai exportul a atins un nou nivel record, de aproape 600.000 de unităţi, în timp ce importul total de autovehicule a înregistrat o creştere de 15%.

Antena3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close