Antena 3 CNN Economic Biz News Business Vânzările de maşini noi au scăzut semnificativ în noiembrie, pe pieţele europene

Vânzările de maşini noi au scăzut semnificativ în noiembrie, pe pieţele europene

Vânzările de maşini noi au scăzut semnificativ în noiembrie, pe pieţele europene
01 Dec 2008   •   19:46

Vânzările de maşini noi, pe principalele pieţe europene, au scăzut semnificativ în luna noiembrie. Printre ţările afectate de scăderea vânzărilor sunt Spania, Italia şi Franţa, anunţă Automotive News Europe.
Numărul de maşini noi comercializate a coborât, în Spania, cu 49,6%, la 63.068 unităţi, în comparaţie cu intervalul similar din 2007. Vânzările pe piaţa spaniolă au scăzut astfel pentru a şaptea lună consecutiv, declinul fiind cel mai grav din ultimii 16 ani, potrivit ANFAC, asociaţia producătorilor de automobile din Spania.
Directorul general al grupului Fiat a declarat, luni, că vânzările de maşini noi din Italia au coborât în noiembrie cu circa 30%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
În Franţa, vânzările autoturismelor noi au scăzut cu 14%, în aceeaşi perioadă, potrivit datelor Asociaţiei producătorilor francezi de automobile, CCFA.
În Suedia, ţara producătorilor Volvo şi Saab, vânzările au coborât în noiembrie cu 36%, la 17.616 unităţi, acesta fiind cel mai grav declin înregistrat după anul 1993, conform datelor asociaţiei industriei auto, Bil Sweden.
"Persistenţa problemelor economice şi financiare continuă să erodeze cererea pe piaţa internă", se arată într-un comunicat al asociaţiei producătorilor de automobile din Spania.
Ca urmare a temerilor că în sectorul de profil ar putea fi desfiinţate 50.000 de locuri de muncă, Guvernul spaniol a bugetat săptămâna trecută 800 de milioane de euro destinaţi industriei auto.
Producătorii auto europeni au redus producţia şi au cerut sprijin guvernamental, pentru a face faţă efectelor crizei financiare şi înrăutăţirii climatului economic, care influenţează negativ consumul.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close