Antena 3 CNN Economic Biz News Business Turişti de pe patru continente au venit la Castelul Dracula din Munţii Bârgăului

Turişti de pe patru continente au venit la Castelul Dracula din Munţii Bârgăului

Turişti de pe patru continente au venit la Castelul Dracula din Munţii Bârgăului
04 Aug 2007   •   19:45

Recepţionerul hotelui Castelul Dracula a declarat sâmbătă că cele mai importante grupuri de turişti au venit din Statele Unite ale Americii, urmate de vizitatori din Anglia, Germania, Italia sau Israel. Nu au lipsit nici turiştii din Brazilia, care au venit însă pe cont propriu. Toţi cei care au încercat să-şi imagineze peisajele descrise în celebrul roman ?Dracula? au posibilitatea să le vadă în Bistriţa. În anii '80, Alexandru Misiuga, pe atunci director al turismului judeţean, a denumit noul hotel din oraşul Bistriţa ?Coroana de Aur?, preluând denumirea din romanul lui Bram Stocker, iar hotelul din Pasul Tihuţa, ?Dracula?.

Pentru curajul său, o asociaţie a ?draculiştilor? din Londra l-a numit Baron al Casei Dracula şi i-a oferit însemnele ei, un inel cu cap de mort. Autorităţile comuniste au cerut, însă, schimbarea denumirii hotelului din Pasul Bârgăului în ?Tihuţa?. După Revoluţie, hotelul a revenit la denumirea sa iniţială, ?Dracula?, pe care o păstrează şi azi.

Hotelul a fost inaugurat în 1983 în stilul unei case medievale şi se ridică la hotarele dintre judeţele Bistrita-Nasaud şi Suceava, amplasat la altitudinea de 1.116 m în imediata apropiere a DN 17.

În perioada Haloween-ului, locul este vizitat de sute de turişti, în special englezi şi americani care au parte de programe speciale şi meniuri pe măsură.

Turiştii pot vizita pivniţele castelului şi pot petrece în aer liber în preajma focului de tabără. Autorul romanului ?Dracula? este scriitorul irlandez Bram Stocker, care a fost regizor de teatru, membru al Asociaţiei parapsihologice ?Golden Dawn? din Londra, un pasionat al vampirismului de origine irlandeză şi hindusă.

Antena3.ro

×
Citește mai multe din Business
» Vezi toate știrile din Business
Cele mai noi știri
Parteneri
x close