Antena 3 CNN Economic Biz News Business Topul celor mai atractive credite imobiliare

Topul celor mai atractive credite imobiliare

Topul celor mai atractive credite imobiliare
02 Feb 2007   •   12:40

Creditul imobiliar şi cel ipotecar au o pondere foarte redusă în rândul împrumuturilor în România, cu toate că ele au avut un ritm de creştere semnificativ în ultimii trei ani.

Pentru a promova produsele de creditare, băncile oferă scăderi de costuri la împrumuturile acordate populaţiei. Potrivit ziarului ?Cotidianul?, Volksbank, BCR şi OTP au fost primele care au scăzut dobânda, au eliminat comisioane sau au prelungit perioada de rambursare.

Ponderea mică a împrumuturilor pentru locuinţă are şi o explicaţie: restricţiile impuse de BNR privind nivelul maxim al ratei lunare care nu trebuie să depăşească 35% din venitul lunar net. Cu toate acestea, băncile acordă împrumuturi pe termene din ce în ce mai lungi, fapt ce permite şi persoanelor cu venituri modeste să acceseze creditul.

Piaţa creditelor ipotecare dispune în prezent de trei oferte de finanţare pe 35 de ani: Bancpost, OTP Bank şi CEC. Alte opt bănci (BCR, ABN Amro Bank, Banca Românească, Finansbank, Piraeus Bank, ING Bank, Alpha Bank şi Volksbankofera) oferă împrumuturi pentru locuinţă cu o perioadă de rambursare de 30 de ani.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close