Antena 3 CNN Economic Biz News Business Top realizat de Forumul Economic Mondial: România este tot mai competitivă

Top realizat de Forumul Economic Mondial: România este tot mai competitivă

Top realizat de Forumul Economic Mondial: România este tot mai competitivă
09 Oct 2008   •   09:48

În timp ce criza finaciară pare că nu se mai sfârşeşte, economia României este tot mai competitivă. Ţara noastră a câştigat şase poziţii în acest an şi a urcat până pe locul 68, într-un top realizat de Forumul Economic Mondial . Acest capitol al clasamentului a fost stabilit în funcţie de indicele global al competitivităţii din 131 de state.
Tara noastră a făcut progrese la capitolul stabilitate macroeconomică şi regrese la modul de adoptare a politicilor publice, potrivit Grupului de Economie Aplicată, partenerul pentru România al Forumului Economic Mondial. Peste 13% dintre managerii chestionaţi cred că instabilitatea politicilor publice reprezintă cea mai mare problemă pentru mediul de afaceri din România. În urmă cu un an, acest inconvenient a ocupat locul 7 în rândul obstacolelor indicate de mediul de afaceri.
Mai mult de 12 procente din rândul managerilor sunt de părere că o altă problemă este fiscalitatea ridicată. Iar 11% dintre aceştia reclamă birocraţia administraţiei publice şi aproape 10 % condamnă infrastructura inadecvată. România se află pe locuri fruntaşe în ceea ce priveşte favoritismul în luarea deciziilor Guvernului. Statul român are probleme şi cu banii publici, cheltuiţi pe lucruri de cele mai multe ori inutile. Cât priveşte infrastructura, ţara noastră este clasată pe locul 105.
Ca o consolare, România a făcut progrese în ceea ce priveşte numărul de utilizatori de Internet, dar şi în ceea ce priveşte cheltuielile private pentru cercetare.Potrivit topului realizat de Forumul Economic Mondial , SUA, Elveţia şi Danemarca sunt ţările cu cea mai ridicată competitivitate economică din lume.
Antena3

×
Subiecte în articol: România
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close