Din cauza condiţiilor de creditare, puţini speculanţi se mai înghesuie să achiziţioneze terenuri. Cei care au o fac, însă, cumpără doar parcele mici cu potenţial de dezvoltare imediat şi în zonele unde există planuri de dezvoltare a infrastructurii. Zonele care prezintă cel mai mare interes din acest punct de vedere sunt cele din apropierea viitorului aeroport din sudul Capitalei şi cele din jurul autostrăzii Bucureşti-Braşov.
Lipsa tranzacţiilor pe piaţa terenurilor, înregistrată în primele 9 luni ale anului, i-a determinat pe unii proprietari să scadă preţurile. În unele zone acestea au scăzut cu până la 20%.
Nu este, însă, cazul terenurilor din centrul Capitalei, unde un metru pătrat poate ajunge la 7.000 de euro, în timp ce în zona Primăverii sau Aviatorilor acesta poate fi chiar şi de 8.000 de euro. La Universitate, Piaţa Romană sau Cişmigiu, un metru pătrat de teren costă maxim 3.500 de euro. În schimb, la periferie, preţurile pornesc de la 150 de euro pe metru pătrat şi pot ajunge la 2.000 de euro, cu cât sunt mai apropiate de zona centrală.
Şi terenurile din estul şi vestul Capitalei se vând la preţuri similare. Acestea pornesc de la 250 de euro pe metru pătrat şi ating un maxim de 2.200 de euro pe metru în zona Regie-Cotroceni. Terenurile cele mai ieftine continuă să fie însă cele de la periferia sudică a Capitalei.
Antena3