Antena 3 CNN Economic Biz News Business Tăriceanu discută cu austriecii despre construirea unei fabrici de oţel în zona Mării Negre

Tăriceanu discută cu austriecii despre construirea unei fabrici de oţel în zona Mării Negre

Tăriceanu discută cu austriecii despre construirea unei fabrici de oţel în zona Mării Negre
14 Mai 2008   •   09:02

Grupul austriac Voestalpine a anunţat că intenţionează să construiască în zona Mării Negre o unitate de producţie a oţelului şi că va lua o decizie în privinţa locaţiei în a doua jumătate a acestui an, în funcţie de costurile de protecţie a mediului, infrastructură şi accesul la materii prime. Astfel, premierul Călin Popescu-Tăriceanu se află miercuri în Austria, unde va vizita secţiile de producţie ale companiei Voestalpine şi va purta discuţii cu membrii conducerii grupului austriac.

România se luptă pentru această investiţie, evaluată la aproximativ cinci miliarde euro, cu Bulgaria, Turcia şi Ucraina. Bulgaria încearcă să atragă investitorul austriac oferind electricitate ieftină, în timp ce România a scos în evidenţă infrastructura mai dezvoltată şi creşterea industriei auto, care are nevoie de produse din oţel.

Noua fabrică va crea 5 mii de locuri de muncă, iar întreaga producţie va fi exportată. După discuţia cu reprezentanţii Voestalpine, Călin Popescu-Tăriceanu va pleca spre Munchen pentru a se va întâlni cu prim-ministrul landului Bavaria. Bavaria se află pe primul loc între landurile germane în ceea ce priveşte volumul schimburilor comerciale cu România.

De altfel, Germania este principalul partener comercial al României şi a treia ţară în ceea ce priveşte capitalul investit în România. Anul trecut, în România erau înregistrate aproape 16.000 de societăţi cu capital german.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close