Antena 3 CNN Economic Biz News Business SUA: Rata şomajului a ajuns la un record al ultimilor 26 de ani

SUA: Rata şomajului a ajuns la un record al ultimilor 26 de ani

SUA: Rata şomajului a ajuns la un record al ultimilor 26 de ani
09 Noi 2009   •   18:01

Rata şomajului din SUA a ajuns la 10,2 procente luna trecută, un record al ultimilor 26 de ani şi jumătate, ceea ce a pus şi mai multă presiune pe administraţia americană de a rezolva acest aspect, după ce au apărut primele semne de redresare economică.

Departamentul Muncii a anunţat că numărul de concedieri a fost de 190.000 în octombrie, faţă de estimările de 175000, dar mai puţin decât datele din septembrie- 219.000.
Deşi unele semne arătau că au apărut unele îmbunătăţiri în economie, economiştii se aşteptau ca rata şomajului să crească la 9.9 procente, faţă de cele 9,8 procente cu o lună înainte.
O statistică mai largă, ce include şi şomerii care au renunţat să mai caute un loc de muncă, arată că rata americanilor fără loc de muncă este de 17,5%..
În cadrul unui discurs la Casa Albă, preşedintele american Barack Obama a declarat că administraţia ia în considerare investiţii în infrastructură şi reduceri ale taxelor pentru redresare economică.

"Vă pot promite că nu voi renunţa până ce americanii care doresc să găsească de lucru vor găsi o slujbă, iar americanii să câştige suficient pentru a-şi întreţine familiile şi să îşi menţină afacerile deschise," declara acesta.

Economia americană a crescut cu o rată anuală de 3,5 procente în al treilea trimestru, punând într-un fel capăt celei mai mari recesiuni din ultimii 70 de ani, dar datele arată că angajatorii se tem că redresarea ar putea să nu fie destul de puternică şi de durată.
Numărul angajaţilor a scăzut timp de 22 luni consecutiv, ducând numărul celor care şi-au pierdut locul de muncă la 7,3 milioane persoane din decembrie 2007, când a început recesiunea.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close