Antena 3 CNN Economic Biz News Business SUA: Furnizorii de piese auto vor ajutor de 25 miliarde dolari

SUA: Furnizorii de piese auto vor ajutor de 25 miliarde dolari

SUA: Furnizorii de piese auto vor ajutor de 25 miliarde dolari
06 Feb 2009   •   08:18

Furnizorii de piese auto din SUA, care încearcă să facă faţă pierderilor, ar putea cere 25,5 miliarde de dolari ca ajutor guvernamental pentru a preveni falimentul industriei, pe lângă banii ce vor fi destinaţi direct producătorilor.
Trei propuneri pentru o acţiune federală, ce pot fi folosite separat sau împreună, au fost prezentate de Asociaţia Producătorilor de Motoare şi Echipamente, iar o prezentare de la ministerul Finanţelor a detaliat programul, scrie Bloomberg.
Apelul pentru ajutor este menit a face Trezoreria să lărgească ajutorul pentru industria auto pe măsură ce piaţa auto americană a ajuns la cel mai scăzut nivel din 1980.
General Motors Corp. şi Chrysler LLC încearcă să combată falimentul cu cun ajutor de 17,4 miliarde de dolari şi au termen limită până pe 17 februarie pentru a demonstra că sunt de ?încredere?.
Un program de ajutor, de 10,5 miliarde de dolari, este cel mai scump din cele trei soluţii prezentate. Deşi nu au fost date publicităţii companiile semnatare a petiţiei, asociaţia reprezintă societăţi care în al patrulea trimestru au avut pierderi de 800,3 milioane dolari.
Anul trecut, circa 40 de societăţi au intrat în faliment, iar dacă nu se iau măsuri până în martie, furnizorii arătau că nu vor mai putea faţă pieţei.
Unul din scenarii prevede o linie de credit pentru GM şi Chrysler, în valoare de 7 miliarde dolari, pentru a efectua plăţile mai repede, Astfel, banii ar intra în conturi în 10 zile în loc de cele 45 -55 de acum.
O doua sugestie este ca guvernul să garanteze plăţile în caz că producătorii nu pot plăti sau intră în faliment, iar o a treia propunere cere ca 8 miliarde din fondul pentru sectorul financiar să fie livraţi către cei cei ce au nevoie de capital.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: piata auto criza piata auto
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close