Antena 3 CNN Economic Biz News Business Statul poate încasa 3 miliarde Є din privatizări

Statul poate încasa 3 miliarde Є din privatizări

Statul poate încasa 3 miliarde Є din privatizări
23 Feb 2007   •   15:43

Statul ar putea încasa circa trei miliarde euro din privatizarea celor 62 de societăţi aflate în planul de privatizare pe anul 2007, a declarat vineri, pentru Rompres, preşedintele Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului, Teodor Atanasiu. Preşedintele AVAS a subliniat că Autoritatea va contabiliza doar o treime din această sumă. ' Dacă avem în vedere ce bani vor ajunge la bugetul de stat, pentru toate cele 62 de societăţi, în urma procesului de privatizare realizat de AVAS, pot să vă spun că sperăm să obţinem peste trei miliarde de euro, dar repet nu toată suma va fi contabilizată la AVAS', a explicat preşedintele AVAS.

Din cele 62 de societăţi, la nouă companii procedurile de valorificare a participaţiilor sunt deja în vigoare, la alte 26 de societăţi urmând să fie scoase la vânzare pachetele de acţiuni până în trimestrul trei al acestui an. De asemenea, AVAS va privatiza şi 27 de societăţi comerciale preluate de la Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI), 16 societăţi din acest portofoliu urmând să fie scoase la vânzare.

Cele mai importante societăţi provenite de la OPSPI şi care vor fi privatizate până la sfârşitul anului sunt complexele energetice de la Turceni, Rovinari şi Craiova şi companiile Electrica Muntenia Nord, Electrica Transilvania Nord, Electrica Transilvania Sud şi Electrica Muntenia Sud.

Rompres

×
Citește mai multe din Business
» Vezi toate știrile din Business
Cele mai noi știri
Parteneri
x close