Antena 3 CNN Economic Biz News Business Şeitan: CAS-ul aferentă drepturilor de autor îi include doar pe cei plătiţi exclusiv sub această formă

Şeitan: CAS-ul aferentă drepturilor de autor îi include doar pe cei plătiţi exclusiv sub această formă

Şeitan: CAS-ul aferentă drepturilor de autor îi include doar pe cei plătiţi exclusiv sub această formă
11 Ian 2010   •   17:45

Ministrul Muncii, Mihai Şeitan, a declarat, la intrarea în Parlament, că plata CAS-ului aferentă drepturilor de autor nu îi va afecta pe toţi angajaţii care lucrează fără carte de muncă. Îi va exclude pe scriitori, artişti şi jurnalişti şi îi va include doar pe cei plătiţi exclusiv sub această formă.
?Sunt de acord cu această formă de plată a CAS. Dar aceata se aplică doar persoanelor active care nu au alt venit, fără contracte de muncă?, a declarat Şeitan.
?Problema nu ţine de câţi bani vom strânge la buget în urma acestei măsuri, ci a faptului că toţi cei plătiţi prin drepturi de autor nu vor avea o pensie la bătrâneţe sau nu vor beneficia de ajutor de şomaj?.

Guvernul vrea să impună plata CAS-ului pentru cei care sunt plătiţi pe drepturi de autor şi convenţii. Este vorba despre artişti, scriitori, muzicieni, jurnalişti, într-un cuvant toate profesiile liberale, spun surse guvernamentale. Mai mult, Executivul ia în calcul includerea în sistemul de pensii publice a unor noi categorii profesionale, cum ar fi avocaţii ori preoţii.

Introducerea CAS-ului pentru cei care sunt plătiţi pe drepturi de autor este considerată de artişti o măsură care nu va aduce bani mai mulţi la buget, dar cu siguranţă va determina scăderea nivelului de trai.

Şi arhitecţii vor avea de suferit. Reprezentanţii acestei categorii profesionale spun că oricum în ultima vreme, au fost puternic loviţi de criză, dat fiind că sectorul contrucţiilor este în declin de anul trecut.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: CAS platã drepturi de autor
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close