Antena 3 CNN Economic Biz News Business Scăderea preţurilor în SUA: Vacile de lapte sunt transformate în hamburgeri

Scăderea preţurilor în SUA: Vacile de lapte sunt transformate în hamburgeri

Scăderea preţurilor în SUA: Vacile de lapte sunt transformate în hamburgeri
17 Feb 2009   •   08:11

Sute de mii de vaci de lapte din SUA sunt transformate în hamburgeri deoarece preţul laptelui a scăzut atât de mult că fermierii nu îşi mai pot permite să hrănească animalele.
Fermierii spun că nu au altă soluţie decât să vândă o parte din turmă, mai ales că cererea de unt sau brânză de exemplu a scăzut simţitor atât în SUA, cât şi la export.
Preţul pentru lapte a ajuns la jumătatea costului de producţie, iar preţurile cad. Dacă situaţia nu se schimbă, experţii cred că peste 1,5 milioane din cele 9,2 milioane vite din SUA vor fi sacrificate în acest an, pentru ca fermierii să reducă costurile şi să aibă venituri, scrie Associated Press.
Acum trei luni, vitele mature de lapte se vindeau cu 2.500 de dolari, dar acum lăptarii sunt nevoiţi să le vândă pe piaţa de carne la 1100 de dolari.
La 2 februarie, fermierii au primit 80 de cenţi pe galonul de lapte (un galon-3,78 litri), mai puţin de jumătate din costul de producţie estimat de Departamentul californian pentru Agricultură şi Alimente- 1,65 dolari per galon.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: criza economica
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close